Wat is stainless steel?

Stainless steel, ook wel roestvrij staal (RVS) genoemd, is tegenwoordig de trend in de mode sieraden.

Sieraden van stainless steel zijn super populair. Dit komt omdat stainless steel sieraden makkelijk te onderhouden zijn.

Roestvrij staal is een legering van voornamelijk ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Metaalkundig gezien is roestvrij staal geen goede benaming. RVS kan namelijk wel roesten. Roestvrij staal reageert op chlorides. 

Om stainless steel sieraden zit een laagje chroom. Dit laagje houdt roest tegen. Het is verstandig om niet te gaan zwemmen met je sieraden vanwege de chlorides die in het water kunnen zitten. Dit kan het laagje chroom beschadigen. In principe kan het geen kwaad als je een keer doucht met je sieraden om. Want het zuivere kraanwater in Nederland zal jouw sieraad niet laten verkleuren. Maar houd wel rekening met chemische producten, zoals zeep, parfum en zonnebrandcrème.

In sommige landen zit er wel chloor in het kraanwater. En door chloor kunnen sieraden van stainless steel wel gaan verkleuren. Houd hier dus rekening mee. Maar als je jouw sieraden af doet voor het douchen, heb je veel langer plezier van jouw sieraden en zullen ze niet verkleuren.

Stainless steel heeft nog meer voordelen. Het is 100% allergievrij en voor 100% recyclebaar. Dit betekent dat vrijwel iedereen sieraden van stainless steel kan dragen, zelfs mensen met een nikkelallergie. Ten opzichte van zilver is het een sterk metaal, glimt het meer en is het gladder. 

Voordelen en kenmerken van RVS sieraden:  

  • 100% Allergievrij, Hypoallergeen Chirurgenstaal;

  • Verkleurt niet; 

  • Geeft niet af op de huid;

  • Edelstaal en supersterk. Sterker dan goud of zilver;

  • Hoogwaardig en duurzaam. Voor talloze jaren draagplezier;

  • RVS-Edelstaal in de hoogste en schoonste 316L kwaliteit/gradatie;


Voor het onderhoud van stainless steel sieraden, verwijzen wij je graag naar onze blog: Hoe maak ik mijn sieraden schoon?


Benieuwd naar onze sieraden? Check dan hieronder. En zie je iets moois? Met kortingscode WELKOM10 ontvang je 10% korting op je gehele bestelling!