• Gratis armbandje bij bestelling v.a. 10 euro!
  • Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

Hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Sieraden van stainless steel schoonmaken

  • Je stainless steel sieraad kun je reinigen met een zacht sopje (let op dat hier geen chloor in zit, hiervan kan RVS gaan roesten) en wat lauw water daarna goed droog deppen met een zacht keukendoekje.
  • Om vuil te verwijderen uit hoekjes en gaatjes raden wij aan om een schone zachte tandenborstel te gebruiken.
    Leg eerst je sieraad in een bakje water zodat het vuil los kan weken, daarna zachtjes met de tandenborstel over de vuile plekjes borstelen. Pas op dat je niet te hard borstelt, anders krijg je kleine krasjes.
  • Door middel van babyolie op een doekje te doen en met dit doekje voorzichtig over je stainless sieraad heen te wrijven ziet het er weer als nieuw uit.


Gold plated sieraden schoonmaken
Ten eerste kan je zelf voorkomen dat je gold plated sieraad snel verkleurt.

Pas op dat het sieraad niet in aanmerking komt met chemische producten. Zorg er voor dat je sieraad niet in aanraking komt met parfum, cosmetica en haarlak. Draag geen sieraden als je gaat sporten of zwemmen.
Krijgt je gold plated sieraad toch groene uitslag, maak het dan voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek.


Zilveren sieraden schoonmaken
Zilveren sieraden hebben kans om na verloop van tijd zwart uit te gaan slaan. Dit gebeurt op natuurlijke wijze, maar ook door het vele dragen. Zilveren sieraden schoonmaken kan op verschillende manieren.

Schoonmaken met een zilverpoetsdoek
Een zilverpoetsdoek is een handig hulpmiddel om je zilveren sieraden goed schoon te houden. Met een zilverpoetsdoek kan je zilveren sieraden opwrijven en weer laten glimmen. Vaak is zo’n doek ook geïmpregneerd met een middel dat zilver beschermt tegen aanslag.

Reinigen met zilverpoets
Deze methode is wat meer bekend als je zilver wilt reinigen. Zilverpoets kun je bijvoorbeeld halen bij een drogist of gemakkelijk online bestellen. Vervolgens gebruik je dit middel op een schone, zachte doek en kun je bijvoorbeeld je zilveren ketting schoonmaken.

Poetsen met tandpasta

Iedereen heeft tandpasta in huis! Zilveren sieraden maak je ook gemakkelijk schoon met een tandenborstel en wat tandpasta. Vervolgens wrijf je je sieraad schoon met een droge doek en je sieraad is weer als nieuw.


Benieuwd naar onze sieraden? Check dan hieronder. En zie je iets moois? Met kortingscode WELKOM10 ontvang je 10% korting op je gehele bestelling!