Hoe haal je een ketting uit de knoop?

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 11:38

Hoe haal je een ketting uit de knoop?

Hoe frustrerend kan het zijn als je een ketting wilt omdoen en hij zit in de knoop? Je probeert rustig te blijven, maar door alle stress lukt het juist niet om de knoop uit de ketting te halen. Wij zullen een aantal tips voor jou op een rijtje zetten die jou kunnen helpen om jouw ketting uit de knoop te halen!

Voorbereiding

Leg de ketting op een platte harde ondergrond. Op deze manier heb je goed overzicht en kan jij zonder stress je ketting makkelijk uit de knoop halen.
Haal de sluiting van de ketting los. Oké relax and take your time!

Ketting uit de knoop halen met een naald

Met alleen je vingers kan het lastig zijn om het knoopje uit de ketting te halen. Met een naald of veiligheidsspeld lukt dit beter. Steek met een naald in het midden van de knoop en probeer zachtjes de knoop los te halen door heen en weer te bewegen. Als de knoop niet zo strak zit, zal je zien dat de knoop langzaam losser wordt. Gebruik eventueel een tweede naald als hulpstuk.

Ketting uit de knoop halen met babypoeder

Lukt het nu niet om de knoop uit de ketting te halen met behulp van een naald? Gebruik dan wat babypoeder. Babypoeder zorgt ervoor dat de knoop wat losser gaat zitten. Strooi wat babypoeder op de knoop en masseer de poeder zachtjes in de knoop. Merk je dat de knoop wat losser gaat zitten, gebruik dan een naald als hulpstuk om de knoop uit elkaar te halen.

Ketting uit de knoop halen met babyolie

Met babyolie (of eventueel olijfolie) kan je de knoop in de ketting wat glibberig maken, waardoor de knoop in de ketting makkelijker loskomt. Breng een klein beetje babyolie aan op de knoop van de ketting en masseer dit voorzichtig door de knoop. Je zal zien dat de knoop in de ketting wat losser gaat zitten en deze kan je dan met je vingers (of naald) verder uit elkaar halen.

Schoonmaken van de ketting

Als het uiteindelijk is gelukt om de knoop uit jouw ketting te halen met behulp van babypoeder of babyolie, dan is het belangrijk om de ketting goed schoon te maken. Check hiervoor onze blog: hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Hoe voorkom je dat je ketting in de knoop raakt?

Als je een ketting hebt gedragen en deze afdoet. Leg hem dan niet zomaar op een hoopje. Dan raakt de ketting juist in de knoop. Bevestig bijvoorbeeld wat haakjes aan de binnenkant van je kledingkast en hang hier jouw kettingen aan.
Of berg je kettingen veilig op in een sieradendoosje. Wij hebben ook handige sieradendoosjes in ons assortiment. Hierin zit een speciaal vakje voor kettingen zodat je ze makkelijk kunt opbergen, zonder dat ze in de knoop raken.

Nog een leuke tip: haal de ketting door een rietje en maak de sluiting weer vast. Zo kan de ketting onmogelijk in de knoop raken!

Met al deze tips hoop ik dat het jou lukt om de knoop uit jouw ketting te halen. En ben je toch toe aan een nieuwe ketting? Check dan even onze kettingen in de webshop, genoeg keuze! 😉 Heel veel succes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.